ДТП В БЕРДЯНСКЕ. Сбил женщину и скрылся. Перед этим сбил велосипедиста. И тоже скрылся

 

 В кінці січня поточного року в м. Бердянську, увечері, на пішохідному переході автомобіль збив 60-річну жінку і з місця пригоди втік. Постраждалу з черепно-мозковою травмою і переломами кісток тазу доставили в міську лікарню.
Співробітники місцевої Державтоінспекції почали пошук втікача.
Із слів очевидця нещастя дізнались небагато: автомобіль був нібито червоного кольору, і начебто марки ДЕУ, можливо моделі «Ланос» або «Сенс».

Пошуки за гарячими слідами в перші три години після випадку ні до чого не привели. Почалася копітка робота по відпрацюванню різних версій. Йшла третя доба, а результату все не було. До того ж суворі погодні умови були явно не на стороні міліціонерів. Хоча, з іншого боку, виїжджати народ став менш інтенсивно, і кожен транспортний засіб був на виду.

Увечері першого лютого екіпаж у складі співробітників відділу ДАІ Бердянська капітана міліції Віталія Прокопенка і капітана міліції Олега Антоненка здалека помітили автомобіль, який наближався з боку села Осипенко.



Завчасно дали сигнал про зупинку. Наблизилися до «Опеля» червоного кольору і побачили на вітровому склі характерні сліди, що залишаються від голови пішохода після того, як удар бампера перевертає його на капот. Та і на торці капоту також була наявна вм'ятина. На пропозицію пред'явити документи водій став повчати співробітників міліції, чим їм в першу чергу треба займатися. Ось, мовляв, дороги такі, що за недовгу дорогу від села Осипенко до Бердянська пару разів в кювет занесло. У результаті – пом'ятий передок і на склі – тріщини. Було видно – смуглолиций чоловік явно щось недоговорює.

А в ході перевірки з'ясувалося, що майже три місяці тому цей же 34-річний громадянин, також без водійського посвідчення, оскільки зроду його не мав, сидячи за кермом іншого автомобіля – ДЕУ, збив велосипедиста, і з місця пригоди втік. Людина від отриманих травм померла, а його вбивця увечері був розшуканий співробітниками міліції і доставлений разом із знаряддям вбивства до міського відділу внутрішніх справ.

 Автомобіль, як доказ, помістили на штрафмайданчик. А ось відносно водія суд, на час доки йде слідство, як запобіжний захід, обмежився підпискою про невиїзд. Як бачимо, при винесенні ухвали помилився шановний суд з оцінкою особи підслідного. А той знову сів за кермо, не маючи на це права, знову зробив наїзд і, як вперше, втік з місця ДТП.

Пересидівши у родичів і сподіваючись, що пильність    правоохоронців з часом знизилася, вирішив перегнати пошкоджене авто для усунення доказів. І в черговий раз помилився – на шляху правопорушника-рецидивіста стали співробітники ДАІ




Комментарии