У Запоріжжі амністований вбивця засуджений за втечу з військової частини


У Запоріжжі солдат Андрій Карбань, якого амністували після вбивства, засуджений за втечу з військової частини. Про це редакція  368.media  дізналася із вироку Жовтневого райсуду за ч. 5 ст. 407 КК.

Карбань у 2011 році був засуджений за грабіж із випробувальним строком в два роки. Однак вже 2014 року у Запоріжжі его засудили за розбій та вбивство до 14,5 років позбавлення волі. Однак після повномасштабної збройної агресії рф чоловіка звільнили відповідно до указу Президента  «Про помилування засуджених».

Карбаня зарахували до військової частини на посаду стрільця. Солдат 22 серпня отримав звільнення на добу з військової частини. Проте після закінчення строку він не повернувся. Знайти його не вдалося.

Місцезнаходження чоловіка стало відомим лише 18 вересня. Коли військова служба правопорядку доправила його до обласної психлікарні, у зв’язку із погіршенням стану здоров’я, спричиненому систематичним вживанням алкогольних напоїв.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений заявив про повне визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення. Скільки саме днів не був на службі точно вказати не може. У цей час він відпочивав. Через деякий час співробітники військової служби правопорядку відвезли його до психлікарні, де він проходив лікування. Після закінчення лікування, самостійно з`явився до військової прокуратури та зазнався у вчиненому кримінальному правопорушенні.

Згідно з даними лікарні, Карбань лікувався від синдрому залежності від алкоголю.  Суд визнав його винним та покарав триманням у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців строком на два роки. Строк відбуття покарання ухвалили обчислювати з 28 жовтня 2022 року, коли солдата доправили на гауптвахту.

https://368.media

Комментарии