На взятке в 8.000 гривен попались должностные лица Запорожского теруправления труда


Далеко не новий, але від того не менш популярний серед нечистих на руку чиновників примірили на себе два посадовці Територіального управління праці. Навідавшись із перевіркою до одного з товариств з обмеженою відповідальністю Запоріжжя,  комісія  знайшла кільканадцять грубих порушень. 

А далі керівникам підприємства у доступній формі роз'яснили, що цей «букет» тягне за собою штрафні санкції на астрономічну суму. Проте, відразу ж запропонували альтернативу. Мовляв, за скромний «внесок» до кишені перевіряючих 8000 гривень, держслужбовці забудуть про виявлені недоліки...
Співробітники Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області затримали хабарників на гарячому - відразу після отримання останніми жаданих грошей.

Як розповів начальник ДСБЕЗ м. Запоріжжя Сергій Натахін, 20 квітня за матеріалами, зібраними працівниками міліції, прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 Кримінального Кодексу України (Одержання хабара особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням хабара).

За подібні злочини законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна. Слідство у справі триває, повідомляє прес-центр ГУМВС в Запорізькій області.

Фото: uvd.zp.ua


Комментарии