Высший суд Украины заменил чемпиону-убийце пожизненное заключение 15 годами

ОФИЦИАЛЬНАЯ ИНФОРМАЦИЯ прокуратуры Запорожской области. «Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 14 квітня цього року  касаційну скаргу захисника засудженого Сотникова Є.В.,  бронзового призера чемпіонату Європи з дзю-до, неодноразового чемпіону України,  задоволено, вирок апеляційного суду Запорізької області відносно нього змінено, призначене раніш судом покарання  у вигляді довічного позбавлення волі  знижено до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Нагадаємо, вироком  апеляційного суду від 19 листопада 2010 року засуджено Сотнікова Є.В. за ч.2 ст.15, п.7 ч.2 ст.115, п.п.7,13 ч.2 ст.115, ч.1 ст.263 КК України до остаточного, на підставі ст.70 КК України, покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
Сотніков Є.В., 1980 р.н. , обвинувачувався у скоєнні замаху на умисне вбивство з хуліганських мотивів М.,  умисного вбивства з хуліганських мотивів Т. як особою, яка раніше скоїла замах на умисне вбивство, та виготовленні, зберіганні вогнепальної зброї і придбанні, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.
Так, 19 грудня 2009 року, близько 20 години, Сотніков Є.В., знаходячись у кафе «Діана», розташованого по вул. Союзній в м. Запоріжжя, у стані алкогольного сп’яніння, приставив пістолет до лобу неповнолітнього М. та нажав на спусковий гачок, але з невстановлених слідством причин пострілу не настало, у зв’язку з чим Сотніков Є.В. не довів злочин до кінця з причин, що не залежали від його волі.
Крім того, 19 грудня 2009 року , близько 20 год.05 хв., Сотніков Є.В. поклав ліву руку на шию Т., притягнув до себе та вистрілив останньому у голову, чим спричинив йому смерть.
Також 21 грудня 2009 року, під час проведення обшуку за місцем проживання Сотнікова Є.В., в квартирі останнього працівниками міліції були виявлені бойові припаси та вогнепальна зброя. Захисником засудженого Сотникова Є.В., вищезазначений вирок апеляційного суду оскаржений до Верховного Суду України у зв’язку з суворістю призначеного покарання», повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області
Почему  Высший суд помиловал Сотникова, обвиняемого в тяжком преступлении – убийстве, что заставило судей пересмотреть судебное решение,  не сообщается.

По материалам "Хроник и Комментариев" 

Комментарии