В Запорожье ночью студенты испачкали железного Феликса.

Двох студентів одного з вищих учбових закладів Запоріжжя затримали цієї ночі співробітники батальйону патрульної служби міліції ГУМВС України в Запорізькій області.
Згадані молодики спотворили пам'ятник Дзержинському, розташований на площі Свободи. Стараннями вандалів галіфе головного чекіста «прикрасилося» жовтою плямою, а на постаменті з'явився напис брутального характеру.
Міліціонери застали «митців» на місці події. У затриманих було вилучено кілька балончиків з різнокольоровою фарбою. Потрібно зазначити, що раніше вони вже притягувались до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.

Цікаво, що відразу після затримання парубки мотивували свої дії співчуттям одній з партій націоналістичного спрямування, яка не змогла завадити вчорашньому відкриттю пам'ятника Сталіну.

Але, оскільки останній знаходиться під цілодобовою охороною, вирішили «помститися» ще одному символові тієї епохи. Наразі ж затримані різко змінили показання і намагаються все звести до дурного жарту.

До речі, це вже другий акт вандалізму стосовно пам'ятника Дзержинському, який було зафіксовано протягом доби. Вчора ввечері невідома особа жбурнула у монумент поліетиленовий пакет з червоною фарбою.

Сумно, що у нашій державі аргументами в ідеологічних суперечках досить часто служать подібні «печерні» прояви. Хотілося б побажати політично активній молоді у майбутньому висловлювати свою незгоду більш цивілізованим шляхом.

Наразі порушено кримінальну справу за ч.2 ст.296 Кримінального Кодексу України (Хуліганство, вчинене групою осіб). Як відомо, за подібні злочини закон передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 4 років, повідомляє пресс-служба ГУМВС.

Комментарии