Куди щезли керівники 478 місцевих організацій партії регіонів


Шевченківський районний суд м. Києва розглянув у відкритому судовому засіданні протокол Національного агентства з питань запобігання корупції  про порушення порядку подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру ( ст.. 212-21 КУпАП) помічником народного
депутата Верховної Ради України Ігорем Чичасовим, повідомляють «Украинские ведомости»
з посиланням на ЕДРСР.
За результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, поданого 07.05.2018 року політичною партією «Партія Регіонів» за І квартал 2018 року до Національного агентства з питань запобігання корупції, встановлено, що оформлення звіту Партії, включені до нього звітні дані не відповідають вимогам законодавства, допущене грубе порушення встановлених вимог щодо оформлення, відповідно до абзацу шостого пункту 3 розділу II Положення про аналіз звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, а саме: подання звіту без відомостей про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру місцевих організацій, які в установленому порядку набули статус юридичної особи.
Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Партія має 752 місцеві організації, які в установленому порядку набули статус юридичної особи. До звіту партії додано відомості про 65 місцевих організацій, 143 місцеві організації Партії знаходяться в стадії припинення, 62 знаходяться на тимчасово окупованій території та 4 місцеві організації припинили свою діяльність. Таким чином, до звіту Партії не додано інформацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру стосовно 478 місцевих організацій Партії.
В судовому засіданні Ігор Чичасов пояснив, що він працює помічником народного депутата Верховної Ради України та є керівником Партії регіонів. Партія регіонів має 752 місцеві організації, які в установленому порядку набули статус юридичної особи. До Звіту партії додано відомості про 65 місцевих організації, 143 місцеві організації Партії знаходяться в стадії припинення, 62 знаходяться на тимчасово окупованій території та 4 місцеві організації припинили свою діяльність. Таким чином, до звіту Партії не додано інформацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру 478 місцеві організацій Партії, які в установленому порядку набули статус юридичної особи. Місцезнаходження керівників вказаних 478 місцевих організацій не встановлено, де вони знаходяться йому невідомо, а тому і звітів йому вони не надсилали. Зазначив, що таких звітів він самостійно не складає, такі звіти йому повинні надсилати керівники вказаних місцевих організацій, що знаходяться на території України, кожного кварталу, а він, в подальшому, зобов'язаний подавати їх до Національного агентства з питань запобігання корупції. Разом з тим, керівники місцевих організацій вказаних звітів місцевих організацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру до нього не надсилали, оскільки вказаних керівників на місцях немає.
Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку про відсутність вини голови Партіїї регіонів Ігоря Чичасова у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП, а відповідно і про відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП.

Комментарии