Никто Тарана в Запорожском СИЗО не катовал. Официальное сообщение прокуратуры Запорожской области


«Прокуратурою Запорізької області проведено термінову перевірку фактів нібито застосування до ув’язненого Тарана П.Д. катувань під час перебування у Запорізькому слідчому ізоляторі УДПСУ у Запорізькій області, по що йшла мова в публікаціях деяких Інтернет-видань та новинах одного з телеканалів.

Встановлено, що Таран П.Д. поміщений до Запорізького СІЗО 26 січня цього року. Під час первинного огляду в медичній частині установи скарг на стан здоров'я, погіршення самопочуття не надавав. Тілесних ушкоджень не встановлено.
Під час перевірки ув’язнений особисто заперечив будь-яке застосування до нього недозволених заходів впливу і катувань за весь час перебування у Запорізькому слідчому ізоляторі та надання ним будь-яких скарг, зазначивши, що звернувся за медичною допомогою один раз та отримав (і отримує) необхідну амбулаторну медичну допомогу.
Таким чином, дані, наведені  у публікаціях зі слів представниці  жіночої організації Тетяни Тараненко з посиланням на адвоката Тарана Ленюк М.Д.,  свого об’єктивного підтвердження не знайшли», повідомляє   прес-служба прокуратури Запорізької області

Комментарии