Взрыв в церкви Запорожья. Официальная информация запорожской милиции

28.07.2010 о 16.39 до чергової частини ГУМВС України в Запорізькій області від чергового МНС надійшло повідомлення, про те, що в Святопокровському соборі Московського патріархату, який розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Горького, 137 стався вибух.


На місце події негайно виїхали губернатор області, керівники прокуратури області та ГУМВС України в Запорізькій області, спеціалісти та керівництво науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС та слідчо-оперативна група в повному складі.

Внаслідок вибуху постраждало 9 осіб, які доставлені до медичного закладу. Значних руйнувань в результаті вибуху не має. На місці події продовжують працювати спеціалісти вибухово-технічної служби та експерти НДЕКЦ, а також слідчо-оперативна група.

Більш детальну інформацію буде повідомлено додатково.

Доповнення: руйнування незначні (вибиті шибки та рами у декількох віконних пройомах, пошкоджена штукатурка). Епіцентр вибуху - тамбур при вході до церкви. На момент вибуху в приміщенні знаходилося близько 15 чоловік, служба не відбувалася.

За попереднім висновком вибухово-технічної служби НДЕКЦ ГУМВС області спрацював вибуховий пристрій фугасної дії (безоскольчатий). Виходячи з розмірів та характеру руйнування вибух 300-400 г тротилового еквіваленту вірогідніше всього саморобної вибухової речовини.

До 5-ї міської лікарні доставлено 7 громадян, жінка - мешканка Запоріжжя 1929 р. н. від отриманих тілесних ушкоджень померла в лікарні. У інших потерпілих незначні тілесні ушкодження.

Крім цього на місці події надано допомогу та відпущено додому ще двох запоріжців. На даний час продовжується огляд місця події. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Співробітниками ГУМВС України в Запорізькій області вживаються вичерпні заходи щодо встановлення особи злочинця та його затримання, повідомили в прес-центрі ГУМВС в Запорізькій області.

Комментарии