Запорожские сыщики раскрыли четыре убийства.

Протягом кількох днів, з 17 по 20 червня поточного року на території Запорізької області було скоєно чотири вбивства. До честі запорізьких міліціонерів, всі ці злочини були розкриті у найкоротший термін.
17 червня у смузі очерету ставка поблизу села Шевченкове Вільнянського району було знайдено труп молодої дівчини зі слідами насильницької смерті. Для розкриття злочину були задіяні кращі співробітники карного розшуку.
Через деякий час їх праця увінчалась успіхом - міліціонери спочатку встановили особу підозрюваного, а потім затримали і його самого. Зловмисником виявився раніше неодноразово засуджений за скоєння тяжких злочинів молодик 1986 року народження, який тільки у квітні звільнився з місць позбавлення волі.



19 червня до чергової частини Шевченківського райвідділу міліції у місті Запоріжжі надійшла інформація про те, що у будинку по вулиці Раєвського знайдено труп 50-річного чоловіка з численними ранами голови та тулуба. Загиблий, ніде офіційно не працюючи, заробляв на життя, виконуючи замовлення по столярних роботах. В ході проведення оперативно розшукових заходів міліціонери встановили та затримали підозрюваного у скоєнні вбивства - 48-річного родича потерпілого, який раніше вже був засуджений за скоєння тяжкого злочину. Вбивство сталося у ході виниклого конфлікту. Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч.1 стю115 Кримінального Кодексу України (Умисне вбивство).



19 червня до Гуляйпільського райвідділу повідомили, що у лісосмузі поблизу села Воздвиженка знайдено труп місцевого мешканця. Як встановили правоохоронці, смерть настала від травматичного шоку від отриманих тілесних ушкоджень. По гарячих слідах міліціонери затримали підозрюваного у скоєнні злочину - односельця загиблого. Вбивство сталося у ході сварки: підозрюваний звинуватив потерпілого у крадіжці велосипеда й жорстоко побив його. Коли від отриманих ушкоджень чоловік сконав, зловмисник вивіз тіло до лісосмуги, сподіваючись уникнути відповідальності. Не вдалося...



20 червня на механічному току одного з фермерських господарств, розташованого в селі Улянівка, Пологівського району, було знайдено труп місцевого мешканця, 1949 року народження. Як встановили правоохоронці, смерть настала від травматичного шоку від численних тілесних ушкоджень. В ході проведення слідчо-оперативних заходів міліціонери встановили та затримали підозрюваних - трьох осіб циганської народності, один з яких мешканець Поліг, а двоє інших проживають у Донецькій області. До речі, у співробітників міліції є всі підстави вважати, що згадане вбивство - далеко не єдиний злочин, скоєний затриманими. Наразі вони перевіряються на причетність до кількох інших протизаконних діянь.



Потрібно зазначити, що у трьох з чотирьох згаданих випадків зловмисники намагались уникнути відповідальності, покинувши територію області. Та, дякуючи грамотним і скоординованим діям запорізьких міліціонерів і їх колег з сусідніх областей, всі вони були затримані.

Комментарии