Залез в дом, а на батарее сушатся 40 тысяч долларов…

Слідчим Управлінням ГУМВС України в Запорізькій області закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням громадянина П. 1976 р. н. у скоєнні злочинів передбачених ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) і ч. 2 ст. 209 (Легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.


18 листопада 2009 року до Запоріжжя з Токмака в черговий раз «навідався» 33-річний крадій зі стажем з метою розжитися. Гість міста, раніше вже судимий за корисливі злочини, знаходився в розшуку за підозрою в скоєнні близько десяти квартирних крадіжок. І не зважаючи на те, що тривали активні заходи щодо його затримання, він все одно ризикнув і знову вийшов на «полювання».

З маршрутки зловмисник зійшов на зупинці громадського транспорту в Комунарському районі. Пішки дійшов до вулиці Садової, де розташовані приватні будинки. Оцінивши з «професійної» точки зору кілька домівок, накинув оком на ту, яка знаходилася за добротною огорожею. Спочатку під приводом перехожого він зайшов на подвір'я і постукав у двері. Коли переконався, що господарів немає, вирішив не упускати таку нагоду. За лічені хвилини він видавив скло у вікні і забрався всередину.

А вже там швидко почав нишпорити у пошуках грошей та цінних речей. Злодій не повірив власним очам, коли зайшов в спальну кімнату і побачив на батареї пачки з американською валютою. Сума виявилася просто приголомшливою - 40 тисяч доларів лежали перед ним, як кажуть, прямо на тарілці. Окрім цього, тут на столі ще й знаходилося 300 євро і 1500 гривень. Зірвавши солідний куш, негідник швидко вибіг через вхідні двері на вулицю.

Як пізніше встановить слідство, господарям будинку на зберігання таку велику суму грошей дала родичка. Ті не знайшли кращої схованки ніж закопати гроші в землю. Однак, коли виникла потреба частину з них обміняти, купюри відкопали, але вони виявилися вогкими. В пунктах прийому валюти їх не брали, а тому потерпілі вирішили їх просушити на батареї. Там вони і «знайшли» нового власника.

Після крадіжки «багатій» на таксі дістався до автовокзалу і повернувся у рідні пенати. В Токмаку на дачній ділянці своєї родини він сховав частину викрадених грошей і вирішив тікати з країни. Вже через кілька днів злодій опинився в Харкові і намагався перетнути кордон, однак в останню мить роздумав.

Чоловік придбав собі автомобіль «Волга» і зібрався зайнятися бізнесом з продажу продуктів харчування. Грошей для початку комерційної діяльності було достатньо, тому з бізнес-планом він приїхав у село Білозерка Василівського району до приятеля з яким відбував покарання у в'язниці.

Товариші через кілька днів придбали торгівельний кіоск і оформили приватне підприємство на матір знайомого. Не дочекавшись власних прибутків, «бізнесмен» ще протягом місяця тринькав викрадені гроші на розваги, наркотики тощо.

На початку грудня він знову з'явився в Запоріжжі - комерсант робив необхідні закупки на ринку Анголенка. Коли вернувся в Білозерку з новим товаром там його вже чекали запорізькі оперативники. На цьому торгівельна діяльність злодія закінчилася.

На момент затримання у підозрюваного практично нічого не лишилося: за місяць він швидко примудрився спустити кругленьку суму. Матеріальний збиток, який він спричинив запорізькій родині, становив близько 325000 гривень.



За фактом крадіжки в день скоєння злочину було порушено кримінальну справу за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), до цього ж під час проведення досудового слідства була порушена ще одна кримінальна справа за ч. 2 ст. 209 ККУ.

Наразі цю справу передано до Комунарського районного суду, обвинувачений чекає вироку. То ж злодій має реальну перспективу провести від семи до дванадцяти років свого подальшого життя за гратами, повідомляє прес-служба ГУМВС.

Комментарии