Запорожcкие оперативники выявили арсенал оружия: пулемет Дегтярева, пистолеты, револьверы и карабины


Близько місяця тому працівниками управління карного розшуку ГУМВС в Запорізькій областы було отримано оперативну інформацію про підвищений інтерес одного з мешканців ЗапорЖЖЧ до вогнепальних «іграшок». У ході ретельної перевірки інформація повністю підтвердилася.

Як повідомив прес-центр ГУМВС, в ході санкціонованого обшуку оперативники виявили у спеціально обладнаних схованках кілька сотень набоїв до нарізної зброї, а у найбільшій з них, обладнаній у стіні помешкання, вилучили цілий арсенал: ручний кулемет Дегтярьова, два нарізних карабіни калібру 7,92, два пістолети та два револьвери.

Вся зброя знаходилась у зразковому стані. Дослідження, проведені експертами-криміналістами, підтвердили, що вилучені екземпляри цілком придатні для стрільби. Цікаво, що окрім кулемета, близнюки якого широко використовувались радянськими військами у Велику Вітчизняну війну, вся інша зброя - закордонного виробництва, під набої не властивого пострадянському просторові калібру.

Наразі з'ясовується походження вилучених «стволів», всі вони пройдуть балістичну експертизу, мета якої - встановити, чи не тягнеться за цією зброєю кривавий слід. А працівники карного розшуку продовжують розшуки, адже є всі підстави вважати, що згаданими сімома одиницями вогнепальної зброї «колекціонер» не обмежився.

До речі, стосовно останнього порушено кримінальну справу за ч.1 ст.263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За подібні злочини законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.



Комментарии