Напад, як кращий спосіб захисту…


23 січня поточного року сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждала жінка. Прямо на пішохідному переході її збив маршрутний мікроавтобус. Водій не зупинився й залишив місце події.
Втім, міліціонери, відпрацьовуючи ситуацію по гарячих слідах, за допомогою свідчень очевидців, дуже скоро встановили винуватця ДТП.

В одному з гаражів правоохоронці знайшли «Мерседес Спринтер» з характерними пошкодженнями. Водій, під тиском доказів, не став відпиратись. Здавалося б, справу завершено. Остаточну крапку, як завжди, поставить суд.

Але… за збігом обставин власник мікроавтобуса виявився батьком активіста організації «Дорожній контроль». І той, мабуть пам’ятаючи, що кращим видом захисту є напад, кинувся «у атаку». На сайті згаданої організації з’явилася вельми цікава інтерпретація подій: мовляв, працівники ДАІ самі пошкодили автобус, щоб підкріпити звинувачення. І все це не що інше, як помста активістам «Дорожнього контролю»…

Читаючи подібне, мимоволі згадується старий анекдот:
-  За що сидиш?
-  Я політичний…
-  А все ж?
-  Піонера пограбував…

Щоб розставити крапки над «І», зазначимо, що 63-річний водій, який покинув на дорозі збиту ним жінку, за останні кілька років скоїв понад тридцять зафіксованих порушень правил дорожнього руху, в числі яких і ДТП.

Цікаво, що і лідер «дорожніх контролерів» у Запорізькій області має шість непогашених штрафів за різні порушення ПДР, які, згідно чинного законодавства, вже подвоїлися. Мабуть, «активіст» чітко розуміє, що у нього, як у товариша Саахова з відомої кінострічки, є два шляхи: або чекати візиту державного виконавця й платити, або добиватися визнання ДАІ злочинною організацією….

Ось така виходить чудасія: той, хто сам ігнорує вимоги безпечного руху й створює на дорогах небезпечні ситуації, позиціонує себе як «борця проти ДАІ-шного свавілля».

Віктор Армяновський, http://uvd.zp.ua



Комментарии