Поймали еще одного козла. В Запоріжжі затримали чергового порнобізнесмена


Мережа інтернет є не лише джерелом корисної інформації та знань, але й одним із середовищ, де діти можуть стати жертвами сексуальної експлуатації. Так, нещодавно співробітники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ГУМВС України в Запорізькій області по каналах Інтерполу отримали інформацію
, що житель Запоріжжя в Інтернеті розповсюджує дитячу відеопорнографію. Ролики за участю неповнолітніх він виставляє на файлообмінниках  всесвітньої мережі.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники запорізького відділу по боротьбі з кіберзлочинністю встановили та затримали особу «любителя» збоченої відеопродукції. Ним виявився 36-річний чоловік, який працює на одному з місцевих підприємств. Раніше він ніколи не потрапляв в поле зору правоохоронців.

Як повідомив начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ГУМВС України в Запорізькій області підполковник міліції Юрій Ступак, міліціонери провели санкціонований обшук в його квартирі, розташованої на вулиці Військбуд. А вже там натрапили на справжню міністудію. В комп'ютері зловмисника правоохоронці знайшли понад 10 000 відеороликів за участю дітей. Окрім цього, на підлозі кімнати знаходилися DVD-диски з аналогічними записами, які негідник сам тиражував та планував пізніше продати. Всю цю продукцію було вилучено правоохоронцями.

Під час попереднього слідства встановлено, що ролики порнографічного змісту запоріжець знаходив і скачував в Інтернеті. А вже потім викладав їх на спеціальних файлообмінних ресурсах, де надавав користувачам доступ до перегляду й завантаження на платній основі.  Гроші за це йому потрапляли на WebMoney – систему розрахунків online. За попередніми даними, цією злочинною «комерційною діяльністю» він займається вже майже рік. Працівники міліції перевіряють також затриманого на причетність до скоєння інших злочинів пов'язаних з дітьми.

Наразі за цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 301 Кримінального кодексу України (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування. Слідство у цій справі триває.



Комментарии