Под следствием - банкир, директор «Радиоприбора», сельский голова, посредник с валютой, зам. начальника Главка МЧС

1.КРЕДИТНОЕ ДЕЛО УПРАВЛЯЮЩЕГО БАНКОМ. Прокуратурою Приморського району закінчено провадженням та направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням керівника районного відділення одного з банків у  скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. 
Як встановлено досудовим слідством, начальник незаконно надав вказівку головному економісту відділення перерахувати кредитні кошти, внаслідок чого банк поніс збитки на суму понад 186 тис. грн.

2. ДЕЛО ПРОТИВ ДИРЕКТОРА «РАДИОПРИБОРА»
Постановою Комунарського районного суду м. Запоріжжя  директору ЗДП «Радіоприлад» відмовлено у задоволенні скарги на постанову прокурора Комунарського району м. Запоріжжя від 29 жовтня минулого року про порушення відносно нього кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України – умисна невиплата заробітної плати. Досудове слідство по справі наразі триває. Крім того, ВПМ ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя стосовно директора ЗДП «Радіоприлад» порушено кримінальну справу  - за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212-1 Кримінального кодексу  України – ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Досудове слідство триває.

3.ЗЕМЕЛЬНОЕ ДЕЛО СЕЛЬСКОГО ГОЛОВЫ
Прокурором Запорізької області порушено кримінальну справу стосовно Г., сільського голови, внаслідок злочинних дій якої із власності територіальної громади одного з сіл Мелітопольського району безоплатно вибула земельна ділянка під багаторічними насадженнями загальною площею більше трьох гектарів та вартістю 2 226 368 гривень. Справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.ч.1,2 ст.366 Кримінального кодексу України. Як встановлено, посадова особа, діючи умисно, зловживаючи службовим становищем, завірила власними підписами та видала завідомо неправдиві офіційні документи – відповідні рішення сільської ради. Досудове слідство у справі триває.

4. АРЕНДНОЕ ДЕЛО БУЛЬВАРА ШЕВЧЕНКО
Прокуратурою Орджонікідзевського району м. Запоріжжя розслідувано та направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням Р., мешканця обласного центру, який у листопаді минулого року схилив свого знайомого до передачі хабара  нібито відповідним посадовим особам у розмірі 3 тисячі доларів США – за позитивне рішення про надання в оренду з подальшою приватизацією приміщення по бульвару Шевченка. В дійсності Р. не мав намірів нікому передавати гроші, долари залишилися у нього. Фігурант обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.369 та ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України.

5. ДЕЛО ПРОТИВ ЗАМ. НАЧАЛЬНИКА ГЛАВНОГО УПРАВЛЕНИЯ МЧС
Прокуратурою Запорізької області за матеріалами Управління служби безпеки України у Запорізькій області 7 квітня цього року порушено кримінальну справу стосовно С., заступника начальника управління ГУ МНС України у Запорізькій області, який отримав від підприємця в якості хабара грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень за раніше погоджений акт виконаних робіт, - за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України. Посадовця затримано у порядку ст.115 КПК України. У п’ятницю, 8 квітня, строк його затримання  судом продовжено до десяти діб, після чого буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу.
По материалам пресс-службы прокуратуры Запорожской области


Комментарии