Земельный дерибан Бердянского горсовета.


Бердянский горсовет под руководством мэра Шаповалова  незаконно раздал 613 земельных участков на территории Бердянской косы и санатория «Бердянск», но в тюрьму никто не сел


ОФИЦИАЛЬНОЕ СООБЩЕНИЕ прокуратуры Запорожской области. «Бердянською природоохоронною міжрайонною прокуратурою проведені перевірки додержання вимог земельного та містобудівного законодавства України при наданні Бердянською міською радою у власність громадянам земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво на території Бердянської коси та санаторію «Бердянськ».
Під час проведення перевірки встановлено, що протягом 2009-2010 років Бердянською міською радою було прийнято 14 рішень про затвердження проектів землеустрою та передачу земельних ділянок у власність громадянам під індивідуальне дачне будівництво на території Бердянської коси та курорту «Бердянськ».
Цими рішеннями Бердянської міської ради 613 громадянам надані у власність земельні ділянки під індивідуальне дачне будівництво на вказаній вище території орієнтовною загальною площею 49,5 га. З них відповідно до інформації Бердянського районного відділу Запорізької регіональної філії ДП «Центр ДЗК» 243 особи отримали державні акти на право власності на земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва орієнтовною загальною площею 18,7 га.
Всі ці рішення прийняті Бердянською міськрадою всупереч вимог чинного законодавства, оскільки на час прийняття рішень посадовими особами виконкому міськради не було розроблено та відповідно Бердянською міськ радою не затверджено передбачену Законом України «Про планування і забудову територій» містобудівну документацію м. Бердянська, а саме були відсутні детальні плани територій окремих районів міста, зокрема території Бердянської коси.  
Крім того, відповідно до Генерального плану м. Бердянськ, затвердженого рішенням Бердянської міської ради, зазначені у рішенні території запроектовані для розміщення оздоровчих установ та установ відпочинку, зелених насаджень загального користування, в той час, коли  будівництво нових дачних районів в межах міських населених пунктів не допускається.
За результатами перевірки Бердянською природоохоронною міжрайонною прокуратурою принесені протести на 11 рішень Бердянської міської ради про затвердження проектів землеустрою та передачу земельних ділянок у власність громадянам під індивідуальне дачне будівництво на території Бердянської коси та курорту «Бердянськ», які у грудні 2010 року розглянуті Бердянською міською радою та задоволені, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області

Комментарии