Чиновники Сумского облсовета «погорели» на евроокнах

В ході реалізації оперативної інформації, працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Сумській області викрито злочину діяльність посадових осіб Сумської обласної ради.Перевіркою встановлено, що відповідно до затвердженого кошторису на 2008 рік 10.06.2008 Сумська обласна рада провела процедуру відкритих торгів із закупівлі робіт по устаткуванню дверних і віконних блоків
 та 20.06.2008 – із закупівлі капітального ремонту адміністративного приміщення та устаткування віконних блоків, а також виступила замовником робіт із заміни віконних блоків та капітального ремонту адміністративної будівлі, фінансування яких передбачалось за кодом економічної класифікації, як капітальний ремонт.

При цьому, в Сумській обласній раді, у порушення Законів України «Про планування і забудову територій» та «Про архітектурну діяльність», проектна документація на проведення капітального ремонту приміщень не замовлялась, не складалась та не затверджувалась, дозвіл на будівництво в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю не отримувався, авторський та технічний нагляд під час будівництва не проводився, а відповідальна за це особа не призначалась.

Вказані порушення містобудівного законодавства знайшли свого підтвердження у відповідному акті інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Сумській області від 29.01.2009, за наслідками розгляду якого, за проведення будівельних робіт з капітального ремонту приміщень без затвердженої проектної документації, відповідно Закону України «Про відповідальність підприємств, їх об'єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування», на Сумську обласну раду інспекцією накладено штраф у розмірі 1876,8 тис. грн.

Рішенням господарського суду Сумської області від 14.12.2009 за позовом інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Сумській області, вирішено стягнути з Сумської обласної ради штраф у сумі 1876,8 тис. грн.

Таким чином, службовими особами Сумської обласної ради внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, не були дотримані вимоги чинного законодавства щодо складання та затвердження проектної документації на проведення капітального ремонту, що зумовило накладення на Сумську обласну раду штрафу, чим завдано збитків обласному бюджету на суму 1 млн. 876,8 тис. грн.

20.05.2010 Генеральною прокуратурою України у відношенні службових осіб Сумської обласної ради порушено кримінальну справу №10800052 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Слідство по справі триває.

СЗГ ГУМВС України в Сумській області

Комментарии