81 пистолет нашли в Запорожье


6 березня 2012 року при проведенні перевірки на одному із запорізьких підприємств співробітниками відділення спеціальної міліції ГУМВС України в Запорізькій області та працівниками Управління карного розшуку було встановлено факт незаконного зберігання пістолетів «Хортиця» без відповідних дозвільних документів.

В ході проведення огляду місця події запорізькі міліціонери виявили та вилучили 81 одиницю пістолетів зазначеної системи, запасні магазини до них, шомполи і калібратори для патронів.
Цього ж дня пістолети та «арсенал» до них були направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в Запорізькій області. Після проведення низки експертиз було зроблено висновок, що вилучені предмети є нарізною короткоствольною вогнепальною зброєю, яка виготовлена промисловим способом та придатна до здійснення пострілу.
В ході дослідчої перевірки були опитані працівники запорізького підприємства, які приймали участь у виготовлені та зберіганні вищевказаних пістолетів. Було встановлено, що з 1995 року тут розпочались роботи з розробки та виготовлення зразків пістолетів «Хортиця 125» та «Хортиця 76М». З початку проведення робіт по дослідно-конструкторській розробці цієї зброї, було виготовлено понад 80 одиниць пістолетів «Хортиця». Втім, керівництво підприємства не надало правоохоронцям інформацію про загальну кількість виготовленої продукції. Міліціонери також встановили, що зброя зберігалась і виготовлялась без передбаченого законодавством дозволу.
За результатами розгляду зібраних матеріалів, слідчим відділення спеціальної міліції ГУМВС в Запорізькій області порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років. Слідство у справі триває/

Инф. сайта ГУМВД в Запорожской области

Комментарии