Готовясь к убийству таксиста в Днепрорудном, преступники заранее вырыли для него яму…


Кривава трагедія сталась минулими вихідними у Василівському районі Запорізької області.10 квітня до міліції звернулася мати 20-річного хлопця, який працював водієм таксі у містечку Дніпрорудному. Жінка повідомила, що в ніч з п'ятниці на суботу, коли син знаходився на роботі, з ним урвався телефонний зв'язок. Вранці хлопець додому не повернувся.
Міліціонери негайно розпочали пошук. Через кілька годин автомобіль, на якому працював зниклий, було знайдено під мостом. Кров на капоті і у салоні авто та сліди боротьби красномовно вказували, що водій став жертвою злочину.
Подальші пошуки ускладнювала темрява, тож до розшуків було залучено міліціонера-кінолога. Службова собака, взявши слід, незабаром привела співробітників міліції у місце, де на ґрунті виднілися сліди лопати. Як виявилося, саме тут невідомі зловмисники закопали тіло вбитого таксиста.

Кривавий злочин було взято на контроль Міністром внутрішніх справ. До честі запорізьких міліціонерів, їм знадобилося менше доби щоб знайти та затримати підозрюваних. Ними виявились місцеві мешканці, 19 та 18 років, один з яких, до речі, раніше вже був засуджений.

Як з'ясувалося, вбивство було скоєне з корисливих мотивів. Нелюди ретельно підготувалися до злочину: заздалегідь, ще на минулому тижні викопали яму, куди планували сховати труп.

Того вечора, сівши до таксі та під'їхавши до потрібного місця, покидьки накинули на шию водієві ременя та почали душити й бити викруткою. Вже непритомне тіло витягли з авто й добили камінням. Страшну ціну життя молодого хлопця склали дві тисячі гривень та мобільний телефон.

Наразі речові докази вилучено, підозрювані зізналися у скоєнні злочину. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 Кримінального Кодексу України (Умисне вбивство). За подібні злочини Законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, або довічне ув'язнення. Триває досудове слідство.

А чотирьох співробітників міліції, завдяки копіткій роботі яких резонансний злочин було розкрито у найкоротші строки, начальником ГУМВС Володимиром Сербою було заохочено грошовими винагородами, повідомляє прес-центр ГУМВС.



Комментарии